Επιστολή προς τις κυβερνήσεις στο COP26

Submitted by chatzigiannis on Tue, 02/11/2021 - 12:58
cop26

Επιστολή προς τις κυβερνήσεις στο COP26:
Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να δεσμευτούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ποδηλασίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την επίτευξη των παγκόσμιων κλιματικών στόχων γρήγορα και αποτελεσματικά

Ο κόσμος χρειάζεται πολύ περισσότερη ποδηλασία, αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την αλλαγή του κλίματος. Χωρίς ταχύτερη και πιο αποφασισμένη δράση από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα μεταφορών, θα καταδικάσουμε τις παρούσες και τις μελλοντικές γενιές σε έναν κόσμο που είναι πιο εχθρικός και πολύ λιγότερο κατοικημένος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς, οι υπογεγραμμένοι 350 οργανισμοί, απευθύνονται έντονα σε όλες τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες που παρευρίσκονται στο 26ο συνέδριο για την αλλαγή του κλίματος των Ηνωμένων Εθνών (COP26) στη Γλασκώβη να δεσμευτούν σημαντικά αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που κυκλοφορούν στις χώρες τους. Οι κυβερνήσεις μπορούν να το κάνουν αυτό με την οικοδόμηση υψηλής ποιότητας ποδηλασίας υποδομής, ενσωματώνοντας την ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και την εφαρμογή πολιτικών που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τα ταξίδια αυτοκινήτων με ταξίδια ποδηλάτων και άλλους τρόπους όπως το περπάτημα και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Η προώθηση και η ενεργοποίηση της ενεργού κινητικότητας πρέπει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο παγκόσμιων, εθνικών και τοπικών στρατηγικών για την επίτευξη στόχων άνθρακα net-zero.

https://cop26cycling.com/