Ζητάμε υπερμειωμένο ΦΠΑ 6% για το ποδήλατο

Submitted by chatzigiannis on Mon, 13/02/2023 - 15:33
fpa6

Τον Απρίλιο του 2022 ψηφίστηκε Ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία προβλέπει μειωμένο ΦΠΑ για την προμήθεια ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών ποδηλάτων και για τις υπηρεσίες ενοικίασης και επισκευής τέτοιων ποδηλάτων.

Η Ελλάδα μπορεί να ενσωματώσει την Οδηγία επιλέγοντας ΦΠΑ 13% ή 6%.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας, όπως και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (ECF) πιστεύουμε ότι στο πλαίσιο της κλιματικής, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης της εποχής μας η Πολιτεία θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που της παρέχονται για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ευρύτερη διάδοση της βιώσιμης αστικής μετακίνησης. Η υπαγωγή των ανωτέρω υπηρεσιών στον υπερμειωμένο Φ.Π.Α. 6% εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο.

 

ΖΗΤΑΜΕ ΥΠΕΡΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ 6% ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

 

Αν συμφωνείτε μαζί μας στείλτε όνομα και logo της Εταιρείας (κατασκευής, πώλησης, εισαγωγής, επισκευών κλπ), του σωματείου (αστικής ποδηλασίας, αγωνιστικής ποδηλασίας, περιβάλλοντος κλπ), της Ομάδας (facebook, άτυπη ομάδα ποδηλατών) σας (ή απλά και το ονοματεπώνυμό σας αν δεν εκπροσωπείτε κάποιο φορέα) στο email που φτιάχτηκε για το σκοπό αυτό από την ΕΟΑΠ sixvat@zohomail.eu προκειμένου να συμπεριληφθείτε στην επιστολή (επισυνάπτεται) που θα σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 31/3/2023.

Σε περίπτωση που μας διαβιβάσετε προσωπικά δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την ομαδική υπογραφή της επιστολής μας, και στη συνέχεια θα διαγραφούν.

vat61

vat6 2