Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Π.Α.Σ.Θ., για 2η συνεχή χρονιά, συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή δράση ‘Kidical Mass’

Submitted by chatzigiannis on
kidical mass 2023

Πηγή: Π.Α.Σ.Θ.

 

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Π.Α.Σ.Θ., για 2η συνεχή χρονιά, συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή δράση ‘Kidical Mass’.


Το Kidical Μass είναι ένας αυξανόμενος παγκόσμιος οργανισμός που έχει ως όραμα όλα τα παιδιά να μπορούν να κινούνται με ασφάλεια και ανεξάρτητα με το ποδήλατο και με τα πόδια στην πόλη τους.
Ας βγούμε λοιπόν ξανά στους δρόμους μαζί και να απαιτήσουμε φιλικούς προς τα παιδιά κανόνες οδικής συμπεριφοράς, με το σύνθημα «Οι δρόμοι είναι για όλους».

Στόχος της δράσης να δημιουργήσουμε δημόσιους χώρους φιλικούς προς τα παιδιά και το ποδήλατο, καθώς και να επισημάνουμε στους οδηγούς μηχανοκίνητων οχημάτων, ότι οι δρόμοι είναι δημόσιες υποδομές που ανήκουν σε όλους τους πολίτες.
Ο ποδηλάτης είναι οδηγός και έχει θέση στο αστικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τον ΚΟΚ (άρθρο 16), ακόμα κι αν ΔΕΝ υπάρχει ποδηλατόδρομος. Καλό είναι οι αυτοκινητιστές να το γνωρίζουν, καθώς επίσης και όλοι οι ποδηλάτες εκεί έξω να τηρούν και να σέβονται τις υποχρεώσεις και τους κανόνες που ορίζονται στον ΚΟΚ (άρθρο 40) για την κίνηση με ποδήλατο στο οδικό δίκτυο. Με τον σεβασμό και την ευγενή οδηγική συμπεριφορά, θα μάθουμε όλοι βιωματικά, να συνυπάρχουμε και να μοιραζόμαστε τον δρόμο.
Όσο για τα παιδιά, όταν μάθουν να κάνουν ποδήλατο και να περπατούν από μικρή ηλικία παραμένουν έτσι ως ενήλικες, κάνοντας πράξη την ενεργή κινητικότητα. Ας φροντίσουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι, να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία, να ζήσουν σε μία πολή φιλική προς το ποδήλατο, να έχουν μια φωνή στον δημόσιο χώρο, να κινούνται με ασφάλεια και να μάθουν από μικρά τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης.

Η επερχόμενη δράσης μας, περιλαμβάνει ποδηλατοβόλτα περίπου 5 χιλιομέτρων, που σχεδιάζουμε να ξεκινήσει από την Πλατεία ΧΑΝΘ, να κινηθεί επί της Τσιμισκή, να κατέβει απο Σαλαμίνος στη Λεωφόρο Νίκης (επί του ποδηλατόδρομου) και να καταλήξει στην παραλία και στις περίφημες Ομπρέλες (η διαδρομή είναι περίπου ίδια με την προηγούμενη φορά), όπου θα μοιραστούν δωράκια στα παιδιά, θα παίξουν και θα μάθουν περισσότερα για το ποδήλατο, ενώ όσοι γονείς επιθυμούν, θα συναντήσουν ειδικούς για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την ποδηλασία.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 07 Μαϊου 2023, στις 10.30 το πρωί, θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρα και αναμένουμε να ποδηλατήσουν τουλάχιστον 200 άτομα, μαθητές άνω των 8 χρονών και γονείς των μικρότερων φίλων φυσικά.

Σας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ όλους!!

Σημείωση: Προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι συμμετέχοντες να είναι υγιείς, καθώς φέρουν την ευθύνη για τις ενέργειες τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε κάθε περίπτωση και καθόλη τη διάρκεια της βόλτας. Επίσης, το ποδήλατό τους πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, κατάλληλο για τη βόλτα και να φορούν κράνος. Μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά άνω των 8 ετών, εφόσον ξέρουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικούς τροχούς και με την παρουσία των γονιών τους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνοι για αυτά.

https://kidsonbike.org/

http://umap.openstreetmap.fr/en/map/kidical-mass_652183...

 

FB Event