Συμμετοχή της Ε.Ο.Α.Π. στο 1st Larissa Cycling Forum

Submitted by Christos Chatz… on
lar1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Larissa Cycling Forum με την ονομασία «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον» στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

 

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας & την Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ο.Π, διοργανώνουν το 1st Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας στο μέλλον / Cycling into the future» για το Ποδήλατο & την Ποδηλασία στην Ελλάδα, ένα συνέδριο «καλών πρακτικών», στις 1 & 2 & 3 Ιουνίου 2023 παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, με διεθνή απήχηση και πολλές παράλληλες δράσεις, προσδιορίζοντας το μέλλον του ποδηλάτου και θέτοντας τα θεμέλια για μια πιο ποδηλατικά βιώσιμη Ελληνική πραγματικότητα.

 

Το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που μεταφέρει τα μηνύματα της Βιώσιμης ανάπτυξης στην Παγκόσμια κοινότητα εκπληρώνοντας τους 11 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

 

To συνέδριο και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος είχαν ως στόχο την προώθηση του ποδηλάτου και της αστικής και αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία και τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη ποδηλατική προσβασιμότητα.

 

lar2

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π. είχε την χαρά και την τιμή, μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ, να παρευρεθεί και να συμμετάσχει το Σάββατο 3 Ιουνίου στο πάνελ με θεματική ενότητα «Ποδήλατο, αστική μετακίνηση, προβλήματα και λύσεις», στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι:

> Παναγιώτης Πιτσιλός (ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα) | Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.

> Λάζαρος Παπαδόπουλος (Ποδηλατική Απο-Δραση Πιερίας) | Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.

> Αντώνης Σηφάκης (ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα) | Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.

> Χρήστος Χατζηγιάννης (Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  - Π.Α.Σ.Θ.) | Ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.

> Ιωάννης Ιωάννου (Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς «620») | Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.

> Γιάννης Φουργέζος (Ποδηλάτες Χαλκίδας) 

> Κώστας Τσιριγγάκης (Ορθοπεταλιά Κέρκυρας) | Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.

και συντονιστής ήταν ο Παντελής Τραπεζούντιος (Ποδηλάτες Χαλκίδας) 

 

lar3

 

lar4

 

Κάθε ομιλητής μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού, τονίζοντας ότι το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης, άθλησης, ψυχαγωγίας, χωρίς όριο ηλικίας και ένα μέσο που μπορεί να μάς οδηγήσει σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Επίσης, κάλεσαν και άλλους Δήμους να παραδειγματιστούν από το Δήμο Λάρισας, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή μετακίνηση. Με κατάλληλες υποδομές με ασφάλεια, με οδική παιδεία και ενσυναίσθηση θα καταφέρουμε πολλά.

 

lar5

 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το μήνυμα «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο μέλλον».

 

lar6