Ο Π.Α.Σ.Θ. στηρίζει την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην επέκταση της Αγ. Δημητρίου

Submitted by Christos Chatz… on
par

Πηγή: parallaximag.gr

 

Θεσσαλονίκη

«Κάθε ποδηλατική υποδομή είναι απαραίτητη στην πόλη μας, για να προάγουμε την ποδηλασία ως ένα βιώσιμο, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης».

 

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Π.Α.Σ.Θ. επιθυμεί να ανταποκριθεί σε πρόσφατο δημοσίευμα της parallaxi και να διατυπώσει τη θέση του σχετικά με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην επέκταση της οδού Αγ. Δημητρίου. Όπως μάλιστα δηλώνει ο ΠΑΣΘ θεωρεί απαραίτητη την υλοποίηση αυτής της υποδομής, κυρίως για τους ακόλουθους λόγους:

1. Φυσική συνέχεια: Το προτεινόμενο τμήμα ποδηλατόδρομου βρίσκεται στη μέση, ανάμεσα σε δύο άλλες διαδρομές ποδηλατοδρόμων. Αυτό δημιουργεί μια φυσική συνέχεια στο δίκτυο της περιοχής, προσφέροντας μια συνεχή και ομαλή διαδρομή για τους ποδηλάτες.

2. Έλλειψη ποδηλατικής υποδομής στην περιοχή: Η περιοχή της Τούμπας, όπου πραγματοποιείται η εν λόγω κατασκευή, δεν έχει άλλες ποδηλατικές υποδομές. Οι χρήστες ποδηλατου που διέρχονται από την περιοχή, δεν έχουν επιλογή για ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση προς το κέντρο, το πανεπιστήμιο και άλλα σημεία συγκέντρωσης. Ο ποδηλατόδρομος αυτός θα παρέχει μια ασφαλή και βολική εναλλακτική λύση, τουλάχιστον έως ότου υλοποιηθεί η κατασκευή του ποδηλατόδρομου της Παπάφη, έργο το οποίο προβλέπεται από το ΣΒΑΚ και είναι σε απόλυτη μελετητική ωριμότητα.

3. Ασφάλεια: Επίσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε πολύ μικρή απόσταση από το σημείο κατασκευής του ποδηλατόδρομου, έχει συμβεί θανατηφόρο τροχαίο ποδηλάτισσας. Αυτό το δυστύχημα υπογραμμίζει την ανάγκη για βελτίωση της ασφάλειας των ποδηλατιστών στην περιοχή. Ο ποδηλατόδρομος θα παρέχει έναν ασφαλή χώρο για τη μετακίνησή τους, μειώνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων και προσφέροντας ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Ο ΠΑΣΘ στηρίζει την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην επέκταση της οδού Αγ. Δημητρίου. Κάθε ποδηλατική υποδομή είναι απαραίτητη στην πόλη μας, για να προάγουμε την ποδηλασία ως ένα βιώσιμο, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον μέσο μετακίνησης. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να συνεχίσουν με την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, καθώς και όσους κατοίκους, καταστηματάρχες, δημοτικούς συμβούλους, διατυπώνουν αμφιβολίες για την υλοποίησή του, να επικοινωνήσουν μαζί μας, για να συζητήσουμε τα όποια ζητήματά τους.