Παρέμβαση της ΕΟΑΠ στην εκδήλωση Φουλάρουμε Ζωή: Μία γιορτή αφιερωμένη στο ποδήλατο

Submitted by Christos Chatz… on
fou 23

Πηγή: alimosonline.gr

 

Φουλάρουμε Ζωή: Μία γιορτή αφιερωμένη στο ποδήλατο με τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Χειμωνέτο.

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με τον Ολυμπιονίκη ποδηλασίας και πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης Γιώργο Χειμωνέτο πραγματοποιεί την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στην Πλατεία Καραϊσκάκη στον Άλιμο την αθλητική διοργάνωση «Φουλάρουμε ζωή».

Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης το ποδήλατο και άλλα μέσα μικροκινητικότητας (πατίνι, skate κ.λπ.) με δράσεις που θα γίνουν στην πλατεία Καραϊσκάκη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι.

Περίπτερα σχετικά με το ποδήλατο και το πατίνι (service, παρουσίαση, test rides), καλλιτεχνικά εργαστήρια, πίστες (δεξιοτεχνίας, σλάλομ, ασφαλούς οδήγησης) θα περιμένουν δωρεάν  το κοινό για δράση, μάθηση και πολύ παιχνίδι.

Το «Φουλάρουμε ζωή» αποσκοπεί στην κινητοποίηση των πολιτών, με στόχο να φέρει πιο κοντά στην ελληνική οικογένεια το ποδήλατο (ηλεκτρικό ή μη) ως μέσο μετακίνησης στην πόλη.

Σκοπός της διοργάνωσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και τους ευέλικτους και οικολογικούς εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η αναζήτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Πρώτη στάση της διοργάνωσης, που σκοπό έχει να ταξιδέψει και σε άλλους Δήμους και μέρη της Ελλάδας, ο φιλόξενος Δήμος Αλίμου!

Συντονιστής της διοργάνωσης ο Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας και πρωταθλητής  κόσμου και Ευρώπης Γιώργος Χειμωνέτος, που θα παρουσιάζει και θα συμμετέχει καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων μεταφέροντας τα μυστικά του ποδηλάτου στα παιδιά και σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Από τις 10:00 έως τις 14:30 όλοι οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου θα μπορούν να απασχοληθούν στα εξής:

  • Πίστα για εκπαίδευση ασφαλούς οδήγησης
  • Διαδρομές για ασκήσεις δεξιοτεχνίας και slalom
  • Περίπτερο για δοκιμές ποδηλάτων
  • Service ποδηλάτου με εκπαιδευτή
  • Καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα το ποδήλατο
  • Προσομοίωση ποδηλατικής διαδρομής με σταθερό ποδήλατο και οθόνη

 

11:30 – 12:00 Ποδηλατοβόλτα με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Καραϊσκάκη. Ελεύθερη συμμετοχή.

pit foul

 

Σας περιμένουμε όλους με το ποδήλατό σας την Κυριακή 11 Ιουνίου, για να περάσουμε ένα όμορφο ποδηλατικό πρωινό!